Descoperă cinci piese remarcabile:
inele de logodnă din platină cu diferite tăieturi ale diamantelor,
care vin însoţite de un certificat internaţional din partea De Beers Institute of Diamonds.
Durabile și atemporale.
Un statement în industria bijuteriilor de lux.
O poveste de dragoste infinită. De Platină.
Nimic nu se compară cu alăturarea dintre un diamant și platină. O legătură indestructibilă. Pentru că, atunci când vine vorba de bijuteriile de logodnă, unicitatea este totul, inelul din platină cu tăietură princess atrage toate privirile și impresionează din fiecare unghi. Și toate reflectă un rafinament care inspiră.
În trecut, se considera că platina este singurul metal demn de un rege. Tăietura cushion este una dintre cele mai vechi forme de diamant, o încrucișare între tăietura rotundă briliant și tăietura princess. Acest inel din platină va inspira întotdeauna iubitorii de diamante, fiind o piesă în care atenția la detalii devine o artă.
Astăzi, platina este sinonimă cu luxul și calitatea. Inelul din platină cu diamant în formă ovală vorbește de la sine: reflectă povestea măiestriei artizanale și arată măgulitor pe degetul oricui. Poate fi inelul de logodnă perfect pentru povestea ta de dragoste.
Culoarea unui diamant este apreciată tocmai prin absența sa – ca o picătură de apă pură, un diamant perfect structurat este complet transparent. Dar pentru că diamantele incolore se dezvoltă în mod natural în nuanțe ușor diferite, folosim o grilă de clasificare de la D la Z, pentru a arăta dacă un diamant este cu adevărat incolor (D) sau alburiu (Z).
Diferențele dintre un grad de culoare și următorul sunt foarte subtile, astfel încât clasificarea se face în condiții precise, de iluminare controlată, folosind un set de mostre de diamante principale pentru comparație.
Diamantele naturale apar, de asemenea, şi în nuanțe de albastru, verde, galben-portocaliu, roz, roșu și chiar negru. Cunoscute sub numele de „diamante în culori fancy”, acestea sunt extrem de rare și valoroase. Ele sunt clasificate în funcție de puterea culorii lor, o culoare mai puternică având o valoare mai mare.
Culoarea unui diamant se clasifică în următoarele categorii:
Incolore
Aproape incolore
Tentă ușoară
Galben foarte deschis
EXCELENT
Fiecare diamant a parcurs o călătorie inedită de-a lungul a miliarde de ani și este un rezultat al temperaturilor ridicate și al presiunilor extreme din adâncul Pământului, adus la suprafață prin erupții vulcanice. Acest proces natural a făcut ca aproape toate diamantele să dezvolte caracteristici naturale numite incluziuni, de-a lungul călătoriei lor.
Există mai multe tipuri de incluziuni, cum ar fi minerale de tipul ametistului, mici fracturi cauzate de schimbările de temperatură sau conglomerate din mii de cristale microscopice de diamant. Un gemolog va examina toate incluziunile, la o expunere a diamantului mărită de 10 ori, pentru a le determina caracteristicile individuale precum dimensiunea, poziția, numărul, contrastul și natura, înainte de a atribui diamantului un grad general de claritate. De obicei invizibile cu ochiul liber, incluziunile influențează valoarea unui diamant prin gradul de claritate. Cu cât un diamant este mai aproape de a fi pur, cu atât este mai rar, și cu cât gradul de claritate este mai mare, cu atât valoarea este mai mare.
Claritatea diamantului se clasifică conform unui interval de la Impecabil la Cu incluziuni:
În lumea antică se foloseau ca referință pentru greutatea unui diamant semințele de roșcove. Metodele noastre de cântărire a diamantelor au devenit mult mai precise de atunci – astăzi măsurăm greutatea unui diamant în carate. Un carat este egal cu .2 grame și este apoi împărțit în 100 de puncte. Acest lucru înseamnă că o jumătate de carat sau un diamant de .50 carate este, de asemenea, cunoscut sub numele de diamant de 50 de puncte.
Caratul este adesea confundat cu o măsură a dimensiunii, dar este de fapt o măsură a greutății. Pentru că diamantele devin din ce în ce mai rare cu cât greutatea caratelor este mai mare, un diamant mai greu este mai valoros decât greutatea combinată echivalentă a mai multor diamante mai ușoare - un diamant de un carat va costa, în general, mai mult decât două diamante de jumătate de carat.
Fondat în 1888, De Beers Institute of Diamonds este liderul mondial în industria diamantelor, îndrumându-i pe oameni în călătoria lor personală de descoperire a lumii fascinante a bijuteriilor. Valorificând cea mai reușită operă de artă a naturii, De Beers Institute of Diamonds selectează manual cele mai rare diamante naturale, creând modele speciale, la fel de unice precum cei care le poartă.
Explorează o întreagă colecție cu diamante gradate de către De Beers Institute of Diamonds.
Descoperă inele de logodnă unice, piese cu adevărat remarcabile din aur alb, roz și galben, încrustate cu diamante de diferite forme.